The Muse towards Passive House

The Muse Passive House bere:architects
Living room at the Muse

Justin Bere's experimental self-build home has now reverted to private use since the office moved out in August 2012. The project started on site in the year 2000 (and work is still ongoing) with all the main passivhaus attributes of super-insulated walls, triple glazed windows, heat recovery ventilation, design for air tightness and design against cold bridging. When Wolfgang Feist first visited the Muse in 2009 and saw the monitoring results, he declared that it should be certified as a UK pioneer passivhaus. Justin has been waiting until the office moved out and until monitoring as a private home has been completed before giving further consideration to this. 

More first photographs of the interior can be found on The Muse project page http://www.bere.co.uk/projects/muse-towards-passivhaus

officemanagement

Tags: