What we build

As part of a TFL strategy to promote cycling, bere:architects were commisioned to develop a cycle strategy for the Docklands Light Railway network. We produced a completely new, and award-winning design, for intricately detailed and solar-powered cycle shelters that was then rolled out across the entire DLR network.

Read more

Commissioned as part of a wider interchange project looking at improving links between the DLR and East London Line stations, the project consisted of major engineering works, spatial and technical reorganisation, improved wayfinding and security, and re-lighting and re-designing every aspect of the station.

Read more

The renewal of visitor facilities for one of the City of London’s main tourist attractions was driven by a desire to create more attractive and better functioning facilities for staff and visitors alike. An important part of the solution is improved winter energy efficiency.

Read more

The City of  London‘s street scene programme involved restoration work to the Monument, pedestrianising the space around the Monument, create a new public garden on the Canoe House site and create a new pavilion which includes new automated public conveniences and staff facilities.

Read more

Neighbour to the already certified, zero carbon (code 6) Larch House, both houses were designed to meet the demanding performance criteria of the passivhaus standard in this exposed and misty, hilltop location in south Wales.

Read more

Funded by the Technology Strategy Board, and carried out in collaboration with Houslow Homes, this social housing retrofit by bere:architects makes use of external insulation, new passivhaus triple glazed windows, and heat recovery ventilation which transformed the comfort of the elderly occupants, providing them with a warm house, free of drafts, and a continuous supply of passively pre-warmed

Read more

In 1997 we rebuilt an old mews building in a Conservation Area in Hampstead, north London, creating a compact new home with a roof garden. The building presents a quintessentially English appearance at street-level with a rounded top floor, while inside the design applies a curvaceous geometry that plays with the light.

Read more

A facade designed in 1997 for the Oxford Street flagship store of the Next brand. This was the first double-height shop facade on Oxford Street and the project was followed by a commission to design a double-height shopfront for Sports Division, another leading retailer on Oxford Street at the time.

Read more

Bere:architects completely remodelled this Clerkenwell loft for a famous theatre designer as a calm and comfortable retreat from the pressures of a hectic professional life. Bespoke furniture and fittings were made from natural materials including limed oak, saddle leather and steel.

Read more

A compact tree-top house situated on a sloping site in Highgate Cemetery is surrounded by a nature reserve and a tree-lined lane. The house takes its form from the sloping site. A gently twisting structure, the house opens up towards the winter sun. An overhanging roof canopy controls the summer heat gain.

Read more

Pages