What we build

 london-bridge-staircase-riverside-walkway-public

A new public staircase with intricately designed curved bowstring truss metal screens overhanging the north bank of the river at London Bridge, has been designed by bere:architects for the City of London in collaboration with Capita Bobrowski and Littlehampton Welding. Final stakeholder negotiations are underway with construction due to start in 2012.

Read more

A new build Passivhaus project for private clients in Richmond, creating an extremely low energy 3 bedroom house on this end of terrace site. Incorporating green roofs for biodiversity in a contemporary piece of architectural design using the fabric-first energy saving principals of the Passivhaus methodology.  Renewables include water harvesting, recycling and domestic hot water heating.

Read more
Church Cottage Not Passivhaus Interior Charred Timber

A low energy refurbishment of one of the oldest houses in Islington, for the latest of our famous dance & theatre clients.

Read more
passivhaus-passivehouse-retrofit-domestic-residential-brent

The retrofit of a detached family house in Brent aimed to dramatically reduce the energy demand of the house. The project involved a new build rear extension built to the passivhaus standard with general internal space re-planning.

Read more

The intention of this project was to create a contemporary garden evolved from the English landscape tradition and it involved both extensive soft and hard landscaping.

Read more

This low energy retrofit to a family house in Haringey incorporates some passivhaus-inspired fabric improvements to reduce the primary energy demands of the house by 42%.

Read more

Landscaping and Pavilion design in association with Kim Wilkie Associates.

St Andrew's Holborn traces it history back to the middle-ages and was rebuilt by Christopher Wren following the great fire of 1666.

Read more
bewdley-retrofit-low-energy

This whole house, energy-saving refurbishment of a compact historic Islington house included the replacement of the roof with a highly insulted thermal bridge free structure, a new extension and a highly insulated basement opening out to a sunken garden terrace. The existing windows were refurbished with draught seals and new triple glazed windows were installed to the rear of the property.

Read more

A competition-winning viewing canopy in Gloucester’s Eastgate street which improves the public presence of the city’s oldest surviving Roman and medieval ruins by providing a place to contemplate the archaeological remains. The design features a reflecting wall which allows people a better view of what lies beneath.

Read more

Pages